Medische begeleiding

Rondom een diagnose beland je in een ingrijpende periode waarin je vaak in korte tijd belangrijke beslissingen moet nemen in een onoverzichtelijk landschap.

Een van onze medisch specialist/coaches staat je dan bij. Om je extra informatie te geven en jouw kennis over je aandoening te vergroten. Zodat jij een weloverwogen keuze kan maken in welke behandeling en behandelplek voor jou het meest optimaal is en het beste bij jou past. We nemen de tijd om daar met jou over te sparren en de mogelijkheden te onderzoeken. We kunnen de consulten met je behandelend arts met je voorbereiden en/of achteraf met jou interpreteren. Waar nodig krijgen we de diagnose en behandelopties en eventuele second opinion helder. We helpen je mentaal en fysiek voorbereiden als je een ingreep of behandeling moet ondergaan en kunnen je ondersteunen tijdens je herstel.

Wij helpen jou met advies en ondersteuning tijdens een medisch traject

Advies en ondersteuning bij een actueel medisch probleem

We doen dat vanuit onze integrative health benadering en coachende houding, breder kijkend dan alleen de aandoening/diagnose, en breder kijkend dan binnen één specialisme. Zo scheppen wij duidelijkheid voor jou en je naasten. En houd jij in een onzekere tijd de regie over jouw medische traject.

Het goede gesprek over jouw gezondheid met een medisch specialist.

Minimaal 3 sessies

Met een minimum van drie sessies kijken we samen met jou wat het beste schema is voor jouw hulpvraag.

Financieel​

De kosten voor medische begeleiding zijn op uurbasis en worden geoffreerd op aanvraag. De trajecten die Your Healthy Career biedt, komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit je zorgverzekering. In de meeste gevallen worden onze trajecten aangeboden en gefactureerd via je werkgever. Wanneer wij rechtstreeks door jouzelf worden ingeschakeld, ontvang je zelf een factuur. In beide gevallen uiteraard na duidelijke afspraken vooraf over de kosten.

Medisch specialisten met certificering als coach

De medisch specialist die jou in dit traject begeleidt is tevens ervaren en gecertificeerd als coach. Daarmee krijg jij toegang tot de unieke combinatie van medische kennis én coaching. Vanuit gedragswetenschap en onze medische blik kijken we met breed perspectief naar jouw fysieke gezondheid en je persoonlijke welzijn en omstandigheden: die totaalaanpak noemen we integrative health.

Sta sterk in je leven en werk

We ondersteunen je als je gezondheid op enig moment in je carrière extra aandacht vraagt. Als medische copiloot nemen wij de tijd om een bij jou passend gezondheidsplan te maken: je ‘gezondheidscarrière’.