Integrative Health Coaching

Heb je de wens om preventief aan je gezondheid en leefstijl te werken of maak je je zorgen over je (toekomstige) lichamelijke en/of mentale gezondheid? Dreig je uit te vallen of ben je uitgevallen door medische of stress gerelateerde klachten? Integrative health coaching is een krachtige methode die jou in staat stelt door duurzame gedragsverandering het voor jou hoogst haalbare te bereiken op het gebied van gezondheid en well-being. Binnen jouw eigen persoonlijke context en omstandigheden.

Tijdens dit traject breng je met hulp van een van onze medisch specialist/coaches in kaart wat de belemmerende of juist behulpzame factoren zijn die je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling bepalen. Samen onderzoeken we je gezondheid op alle vlakken. We kijken daarbij ook naar het verband met je loopbaan. En onderzoeken welke rol je leefstijl of andere context daarin speelt. Ook mogelijke gezondheidsrisico’s komen aan bod en we geven je inzicht in hoe factoren als stress zich vertalen naar je lichaam.

Wij helpen jou bij:

Daadwerkelijk van gedrag veranderen

Het doel is om een haalbaar persoonlijk gezondheidsplan te bouwen. Van wéten wat gezond gedrag is, gaan we in haalbare stappen naar daadwerkelijk van gedrag veranderen en volhouden in je dagelijkse werk en leven.

In geval van re-integratie of dreigende uitval na medische klachten, een ingreep of een burn out helpen wij je om de voor jou juiste keuzes te maken en je herstel te bespoedigen. Zodat je op een verantwoorde manier de draad weer op kunt pakken.

Alles om je zo krachtig mogelijk te maken en te houden. Dat kan ook zijn als je onverhoopt verder moet met een chronische ziekte of aandoening. Zodat je op een gezonde manier (weer) verder vooruit kunt met je persoonlijke ontwikkeling, je carrière en al het andere wat jij waardevol vindt in het leven.

Minimaal 6 sessies

Het integrative health coaching traject bestaat in principe uit minimaal zes sessies verspreid over 3 tot 6 maanden. In overleg is een korter traject ook mogelijk.

Financieel​

De kosten voor een integrative health coaching traject zijn afhankelijk van het aantal sessies en de precieze invulling. Op aanvraag ontvang je een offerte op maat. De trajecten die Your Healthy Career biedt, komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit je zorgverzekering. In de meeste gevallen worden onze trajecten aangeboden en gefactureerd via je werkgever. Wanneer wij rechtstreeks door jouzelf worden ingeschakeld, gelden lagere particuliere tarieven waarover we je graag informeren en ontvang je zelf een factuur. In beide gevallen uiteraard na duidelijke afspraken vooraf over de invulling van het traject en de totale kosten.

Voor beslissingen over je gezondheid ga je niet over een nacht ijs. Wij maken tijd om jou te helpen de juiste beslissingen te nemen.

Medisch specialisten met certificering als coach

Onze integrative health coaches zijn medisch specialisten met ervaring en certificering als coach. Daarmee krijg jij toegang tot de unieke combinatie van medische kennis én coaching. Vanuit gedragswetenschap en onze medische blik kijken we met breed perspectief naar jouw fysieke gezondheid en je persoonlijke welzijn en omstandigheden: die totaalaanpak noemen we integrative health.

Sta sterk in je leven en werk

We ondersteunen je als je gezondheid op enig moment in je carrière extra aandacht vraagt. Als medische copiloot nemen wij de tijd om een bij jou passend gezondheidsplan te maken: je ‘gezondheidscarrière’.