Marieke van Zanten

KNO arts
Arts voor Integrale Geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde
Integrative Health and Well-being Coach, Certified by Duke IM
Aangesloten bij NOBCO
BIG: 89046062001

Marieke volgde haar opleiding tot KNO-arts in het Leids Universitair Medisch Centrum en werkte daarna 16 jaar in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer. In 2019/2021 volgde en voltooide ze de opleiding tot integrative en leefstijlarts arts aan de Academy for Integrative Medicine (Amsterdam) en in 2022 werd zij gecertificeerd als integrative health coach (Duke IM, North Carolina, USA). Naast haar werkzaamheden voor Your Healthy Career werkt zij momenteel als zelfstandig KNO arts, is zij lid van de kernploeg Slaapgeneeskunde van de KNO-vereniging en heeft zij een eigen praktijk waarin ze mensen begeleid (coaching en personal trainingen) tijdens een medisch traject en bij re-integratie na uitval van werk.

Jou mogen helpen, is mijn intrinsieke motivator. Mijn medische achtergrond (medisch specialist, integratief en leefstijlarts), mijn brede blik naar de mens (als geheel en als onderdeel van zijn/ haar omgeving), de interesse voor het overdragen van kennis, de inspiratie van en door mensen, vallen in Your Healthy Career trajecten allemaal samen.

Ik zou je graag willen begeleiden in deze fase in je leven. Mijn kracht uit zich in een combinatie van oprechte belangstelling voor de mens als geheel, inlevingsvermogen en sensitiviteit, goed kunnen waarnemen, vernieuwing en kennis. Hierdoor kan ik goed stukjes informatie met elkaar in verband brengen. Ik heb een open hart en een open geest met een sterke intuïtie. Ik ben een vindingrijk persoon, die zoekt naar mogelijkheden voor verbetering en inspiratie. Een holistische aanpak is kenmerkend in mijn werkzaamheden, waarbij ik naast mijn analytisch vermogen ook ruimte geef aan emotie.

Als integrative health coach ben ik een aandachtige luisteraar en kan ik waar nodig sturend zijn. Ik  maak gebruik van verschillende methoden  om jou van inzichten te voorzien, met het doel om richting te geven aan de manier waarop jij je (werkende) leven zo gezond mogelijk wil leiden.

Sta sterk in je leven en werk

We ondersteunen je als je gezondheid op enig moment in je carrière extra aandacht vraagt. Als medische copiloot nemen wij de tijd om een bij jou passend gezondheidsplan te maken: je ‘gezondheidscarrière’.