Kees van Laarhoven

Kees van Laarhoven

Chirurg
Integrative Health Coach, Certified by Duke IM
Aangesloten bij NOBCO
BIG: 59022339201

Na zijn opleiding tot chirurg in het Radboud UMC, Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis en St Marks Hospital in Londen werkte Kees vanaf 1996 achtereenvolgens in het UMC Utrecht en het ETZ Tilburg en is hij sinds 2008 hoogleraar en afdelingshoofd heelkunde in het RadboudUMC.

Naast diverse andere opleidingen, waaronder een Master in evidence based healthcare aan Oxford University, volgde hij 2017/2018 de opleiding tot integrative health coach (Duke IM, North Carolina, USA). Waarna hij aan dezelfde universiteit in 2018/2019 het Leadership Program in Integrative Healthcare and Organizational Transformation afrondde. Vanuit deze achtergrond schreef hij het boek: Human and Planetary Health. The urgency to integrate into One Health (Radboud University Press. ISBN 978-94-9329-616-9). Kees is een strategisch adviseur van Your Healthy Career en is op adhoc basis inzetbaar in coaching en medische begeleiding trajecten.

Gedurende mijn loopbaan als praktiserend chirurg ben ik mij gaan realiseren dat reactieve ziektezorg en optimale chirurgische behandeling alleen niet voldoende zijn voor optimale gezondheid en welzijn van patiënten. Chirurgisch ingrijpen zal altijd noodzakelijk blijven, maar preventie blijkt de sleutel tot minder vaak hoeven ingrijpen. Het aanpakken , door leefstijlinterventies, van onderliggende oorzaken zoals bijvoorbeeld stress, overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten reduceert het aantal operaties en verkleint de kans op complicaties na operaties aanzienlijk. Belangrijke redenen waarom ik mij ben gaan verdiepen in de effecten van een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving. Geïnspireerd door de integrative health benadering en in het verlengde daarvan de verduurzaming en ‘sustainability’ van ons zorgsysteem. Daarmee onszelf en onze planeet een dienst bewijzend.

Vanuit die visie in de setting van Your Healthy Career de tijd hebben om verder en anders te kunnen kijken naar de (oorzaak van) gezondheidsproblemen in bredere zin vind ik een luxe voor zowel mijzelf en voor onze cliënten.

Sta sterk in je leven en werk

We ondersteunen je als je gezondheid op enig moment in je carrière extra aandacht vraagt. Als medische copiloot nemen wij de tijd om een bij jou passend gezondheidsplan te maken: je ‘gezondheidscarrière’.