Chris Otten

Chris Otten

Huisarts
Leefstijl arts/coach
BIG: 39052692701

Chris volgde de huisartsopleiding in Leiden en is daar sinds 2009 huisarts met een eigen duo praktijk in een gezondheidscentrum met duurzame holistische geneeskunde als kernwaarde. Hij volgde diverse nascholingen op het gebied van leefstijl en legt zich hier in zijn praktijk en daarbuiten op toe. Onder andere als docent en ambassadeur van de Vereniging Arts en Leefstijl en als adviseur leefstijl in het kwaliteitsteam van de regionale huisartsen organisatie in zijn werkgebied (Rijn en Duin). Hij is tevens lid van de klankbordgroep huisartsen in het VWS actieprogramma Kansrijke Start Nederland. Daarnaast volgde hij opleidingen aan de Amsterdam School for Integrative Medicine & Health (‘De arts als coach’) en aan het Center for Mind-Body Medicine (Connecticut, USA).

Al vanaf mijn opleiding viel mij het belang van leefstijl op in het genezen en voorkomen van chronische ziekten. Ik was mij al vroeg bewust van de urgentie van leefstijlbegeleiding door huisartsen waardoor ik mij er verder in ben gaan verdiepen. En na meerdere nascholingen in de praktijk ben gaan brengen bij mijn eigen patiënten. Met als gevolg dat ik nu zelf nascholingen geef over onder andere gedragsverandering. Een cruciale factor in leefstijlverbetering. Daarom spreekt de visie dat een arts naast behandelaar ook een rol moet hebben als coach en adviseur mij erg aan.

Als vader van twee jongens met een drukke huisartspraktijk kan ik mij inleven in met carrière en gezondheid samenhangende dilemma’s. Ik help je graag te onderzoeken waar je naar verlangt fysiek en mentaal en daar naar toe te groeien. “Kijken wat voor bloemen je in je tuin wil en hoe je dat voor elkaar kan krijgen en niet alleen kijken naar het onkruid wat je niet wil”

Sta sterk in je leven en werk

We ondersteunen je als je gezondheid op enig moment in je carrière extra aandacht vraagt. Als medische copiloot nemen wij de tijd om een bij jou passend gezondheidsplan te maken: je ‘gezondheidscarrière’.